May 8, 2024

Firar AANHPI Heritage Month: A Deep Dive med Shondalands Finest

Erik Johansson
WriterErik JohanssonWriter

På Shondaland handlar vi om att fira våra milstolpar och reflektera över resan som tog oss dit vi är idag. Våra produktioner speglar den mångfaldiga värld vi lever i, en bedrift som möjliggjorts av den otroliga talang som vi har haft turen att arbeta med genom åren. Den här asiatiska amerikanska, infödda Hawaiian och Pacific Islander Heritage Month riktar vi strålkastarljuset på AANHPI-stjärnorna i vårt samhälle och gräver ner i deras personliga erfarenheter och kulturella bakgrunder.

Firar AANHPI Heritage Month: A Deep Dive med Shondalands Finest

Viktiga takeaways:

  • Shondaland-produktioner är en återspegling av den mångfaldiga värld vi lever i, tack vare den myriad av kulturer som representeras av dess skådespelare.
  • Dessa skådespelares personliga bakgrund och kultur ger djup och autenticitet till karaktärerna de porträtterar.
  • Att fira AANHPI Heritage Month ger en möjlighet att utforska de rika kulturupplevelserna hos AANHPI-talangerna i Shondaland.

I firandets anda kom vi ikapp en stjärna från "Grey's Anatomy", vars livshistoria är lika färgstark som rollerna han spelar. Född i en kinesisk karibisk familj i Costa Rica, den här skådespelarens resa från sin mångkulturella uppväxt till att bli ett känt namn i program som "Glee" och filmer som "Allt överallt på en gång" är inget annat än inspirerande.

Hur påverkade din barndom vem du är idag?

När jag växte upp i ett kinesiskt karibiskt samhälle i Costa Rica, var jag nedsänkt i en blandning av kulturer från tidig ålder. Mottot "pura vida", som betyder "rent liv", påverkade djupt min syn på livet och betonade vikten av att leva i harmoni med naturen och samhället.

Kan du dela med dig av en favorit familjetradition?

Mat och familjesammankomster var centrala i min barndom. Att spela mahjong under dessa sammankomster var en omhuldad tradition, som bjöd på en känsla av glädje och firande som förde alla närmare varandra.

Vilka var några av dina favoritprogram och böcker när du växte upp?

"Knight Rider" och "Fresh Prince of Bel-Air" var mina inkörsportar till amerikansk kultur och gav inte bara underhållning utan också värdefulla insikter i en värld som skiljer sig från min egen. "Alkemisten" var en central bok som gav genklang hos mig och formade mitt perspektiv på livet och ödet.

Vilka lärdomar har du lärt dig av dina föräldrar?

Mina föräldrar lärde mig värdet av ärlighet, vikten av att hjälpa andra och visdomen i att leva med måtta för att se båda sidor av varje situation klart. Dessa principer har väglett mig genom hela mitt liv och karriär.

Att bryta sig in i branschen: Vad var din erfarenhet?

När jag gick in i underhållningsbranschen med liten kunskap om hur den fungerar, litade jag på min passion för prestation och lärdomarna från mina föräldrar för att navigera min väg. Jag började som professionell dansare och lärde mig värdefulla lärdomar från varje jobb, och gradvis byggde jag upp mina färdigheter och förståelse för branschen.

Att se sig själv på skärmen för första gången måste ha varit minnesvärt. Kan du beskriva den upplevelsen?

Mitt första framträdande på skärmen var så flyktigt att jag knappt hann bearbeta det. Men det handlade mindre om exponeringen och mer om att göra mina föräldrar stolta, vilket fick mig att söka roller som skulle tillåta mig att verkligen visa upp min talang.

Vad är du mest stolt över i din karriär hittills?

Jag är stolt över de relationer jag har byggt upp och karaktärerna jag har haft chansen att utforska. Att hitta kemi med en karaktär är lika viktigt som kemi med andra skådespelare, vilket möjliggör en mer autentisk och engagerande skildring.

Den här intervjun ger bara en inblick i den rika tapeten av erfarenheter och kulturella bakgrunder som berikar vårt Shondaland-samhälle. När vi firar AANHPI Heritage Month påminns vi om skönheten och styrkan som finns i mångfald, och berättelserna som förbinder oss alla.

Mia Brabham Nolan, en personalskribent på Shondaland, fångar dessa berättelser på ett vackert sätt och bjuder in läsarna att gräva djupare in i AANHPI-talangens liv och kulturer som gör våra program så relaterade och älskade. Följ hennes resa och upptäck fler berättelser som hyllar arv och mångfald i underhållningsvärlden.

About the author
Erik Johansson
Erik Johansson
About

Erik Johansson, en dynamisk duo av svensk kulturell rikedom och en djup kärlek till spel, står som en stadig fyr inom området för lokaliserat casinoinnehåll. Han ser till att varje spel klingar med den autentiska svenska andan.

Send email
More posts by Erik Johansson
ThunderPick
Bonus $2 000
En blandning av kulturer och komedi: The Making of "King of Mahjong"
2024-05-16