Maximera dina Mahjong vinster

Det finns flera justeringar och förbättringar både nybörjare och avancerade spelare bör göra för att förbättra sitt spel. Ofta befinner sig nybörjare dykning huvudet först för att samla så många uppsättningar av brickor som möjligt, särskilt Kongs, Pungs och Chows. Detta är dock inte en klok handlingsplan och leder så småningom till bakslag. Att spela handen som har delats gäller spelet precis som i andra kortspel men det är bra att få ut mesta möjliga av brickor. Lär dig hur du förbättrar oddsen och förhindrar motståndare att vinna. En masterplan för att spela Mahjong innebär en kombination av tips som förklaras här nedan.

Kloka spelare skiljer aldrig sina plattorHåller räkningen av plattornaRengör kasseringPunktförklaringar
Erik Johansson
WriterErik JohanssonWriter
Kloka spelare skiljer aldrig sina plattor

Kloka spelare skiljer aldrig sina plattor

Att ordna plattorna i enlighet därmed är ett viktigt steg. Det kan vara frestande att separera brickorna på ett sätt som visar hur nära plattorna är att bilda en komplett hand. Men detta är ett motintuitivt tillvägagångssätt eftersom det kan ge motståndaren viktiga ledtrådar som om de håller på att besegras. Genom att gruppera brickorna till Kongs, Pungs och Chows låter en annan spelare veta att en fullständig hand håller på att bildas av deras motståndare, varför de spelar upp sitt spel för att förhindra en potentiell vinst. Men samma schema kan användas för att skicka fel signaler till rival.

Kloka spelare skiljer aldrig sina plattor
Håller räkningen av plattorna

Håller räkningen av plattorna

Det är viktigt att behålla rätt antal brickor eftersom en spelare kan utgöra en utmaning att deras medkonkurrenter har för få eller för många brickor. Att hänga på blommor är nyckeln under Charleston eftersom de flesta Mahjong-händer kommer att behöva blommor. Men att avslöja för mycket av handen är skadligt. Att plocka kasserade brickor är endast möjligt när det finns en komplett hand med Kong, Pung eller Chow. Så när handen avslöjas för mycket, läcker information och rivalen börjar förutsäga vilka brickor den andra spelaren håller på att plocka eller kasta. Sedan börjar de skräddarsy sitt beslut beroende på motståndarens drag.

Håller räkningen av plattorna
Rengör kassering

Rengör kassering

När en spelare kasserar en kakel kan motståndaren tvärs eller till vänster kräva en kan eller pon innan motståndaren till höger drar en kakel. Kassering bör göras på ett sätt som gör att andra spelare kan se den kasserade brickan samtidigt. Vänsterhänta spelare måste vara extremt noga med att inte blockera kamichan från att se kassorna. Det finns många sätt att kassera rent, men det enklaste innebär att sätta den kasserade plattan upprätt innan det finns en hög och låta den falla. Det kanske inte är det finaste att göra, men det ser till att alla spelare får se kassaflisen med tydlighet.

Rengör kassering
Punktförklaringar

Punktförklaringar

Varje spelare måste memorera hur händerna sår. Detta bör börja vid tenpai eftersom det vore för sent att räkna handen och han efter att ha vunnit. Så innan du vinner borde varje spelare beakta hur mycket deras hand kommer att vara värt av ron och tsumo. Med erfarenhet blir dessa beräkningar en bris och det är lättare att säga i vilken utsträckning värdet på handen ökar. När du spelar med någon som inte vet hur de ska förklara poäng är det bra att ge dem lite tid efter att ha vunnit. Att hjälpa dem att vänja sig med att deklarera poäng hjälper spelet att fungera smidigt.

Punktförklaringar
About the author
Erik Johansson
Erik Johansson
About

Erik Johansson, en dynamisk duo av svensk kulturell rikedom och en djup kärlek till spel, står som en stadig fyr inom området för lokaliserat casinoinnehåll. Han ser till att varje spel klingar med den autentiska svenska andan.

Send email
More posts by Erik Johansson