EDIT Mahjong: The New Face of Mahjong Set

Nyheter

2021-09-29

Edit Mahjong är en innovativ produkt som syftar till att ta itu med frågor som rör klimatförändringar genom spel och modeindustrin. Uppsättningen gjordes genom gemensamma insatser från EDITECTURE och EDIT THE BRAND. Vid tillverkningen av den nya Mahjong-uppsättningen använde laget avskärningar och andra biologiskt nedbrytbara material. Efter färdigställningen omfattade uppsättningen 28% tygavfall. Med andra ord fann 30 kg tygavfall ny användning när man kom med EDIT Mahjong. Det färdiga konstverket hade ett utrymme i en av Hongkongs konstinstallationer under titeln "En ode till Mahjong."

EDIT Mahjong: The New Face of Mahjong Set

En ny användning för modeavfall

Enligt forskning producerar den globala modeindustrin över 92 miljoner ton avfall årligen. EDITECTURE säger att Hong Kong ensam samlar över 110 000 tygavfall varje år. Dessutom finns det fler effekter på miljön som orsakas av hög vattenförbrukning och koldioxidutsläpp från de fabriker som tillverkar plagg. I detta avseende kom designstudion, tillsammans med EDIT THE BRAND, med ett alternativt sätt att använda tygets snitt.

The Making of Edit Mahjong

När de gjorde Edit Mahjong samlade designerna tyg avvisat av olika anledningar som mönsterskärning och att inte uppfylla kvalitetsstandarder. Därefter sorterades tyget efter färg och estetik. I slutändan skulle tyget påverka utseendet och känslan hos olika Mahjong -bitar.

Teamet strimlade sedan ner tyget för att möjliggöra blandning med 100% biologiskt nedbrytbara material. Slutligen gjordes blandningen i unika Mahjong -bitar. Totalt orsakade projektet uppcykling av 30 kg avfall som annars skulle hamna på deponier.

En ode till Mahjong

Edit Mahjong -uppsättningen var bara en del av DIY -projektet som gjordes av EDITECTURE och EDIT THE BRAND. Hela projektet omfattade andra föremål som användes i Mahjong, till exempel ett bord och stolar där spelare träffas för att spela spelet.

"En ode till Mahjong" -installation visades i Hong Kong. En del av anledningen till detta var att hylla det gamla spelet. Det enstaka konstverket betyder den sociala aspekten av Mahjong. På forntidskinesiska gick kulturen att samlas för att spela spelet och ha en vänlig chatt ned från en generation till en annan.

Konstverket söker också känna igen hantverkare som ägnade sina liv åt att hålla Mahjong -kulturen vid liv. Enligt EDITECTURE verkar tekniken ha drivit traditionella Mahjong -kakelskulptörer i pension. Med tillkomsten av digitala onlinespel har moderna samhällen liten nytta av fysiska Mahjong -brickor.

Dom

Edit Mahjong -setet gör ett utmärkt jobb med att behålla Mahjong levande kultur. Dessutom är användningen av avfallsmaterial för att göra ett så anmärkningsvärt konstverk något du inte ser varje dag. Förhoppningsvis inspirerar denna "An Ode to Mahjong" andra artister att gå samman och skapa fler DIY -projekt för att öka allmänhetens medvetenhet om frågor som klimatförändringar. Som du kan se från EDIT Mahjong -projektet finns idéer på alla områden i våra liv.

Hur kinesisk mahjong skiljer sig från japansk mahjong
2021-12-15