Grundläggande strategi

September 15, 2021

Crazy Rich Asians Movie: Hidden Symbolism About Mahjong Game Explained

Erik Johansson
WriterErik JohanssonWriter

Mahjong är ett spel som är djupt rotat i forntida kinesisk kultur. Därför, när regissörerna gjorde en film med ett gammalt asiatiskt tema, inkluderade de en scen som skulle resonera med de flesta spelare. Men du kanske har missat symboliken om du inte vet hur du spelar Mahjong. Innan du fortsätter att läsa den här sidan, se till att titta på filmen. Vi skulle hata att förstöra den episka scenen för dig när vi bryter ner Mahjong -scenen i Crazy Rich Asians.  

Crazy Rich Asians Movie: Hidden Symbolism About Mahjong Game Explained

Mahjongs historia 

Spelet har sitt ursprung i Kina innan det spreds över hela den asiatiska regionen. Rekord av samhällen som spelar Mahjong går så långt tillbaka som 1927. I spelet tävlar spelarna om att bilda en serie med tre eller fyra matchande brickor. Enligt Mao Zedong, en känd kinesisk filosof, är Mahjong det perfekta verktyget för att förstå sambandet mellan slump och nödvändighet. Förvånansvärt nog är filmen Crazy Rich Asians inte den första som använder en Mahjong -scen. Andra filmer som refereras till spelet inkluderar "The Joy Luck Club" och tv -serien "Fresh Off the Boat".

Nyckeln till att vinna i Mahjong

Varje spelare får 13 brickor med markeringar på ena sidan, och en 14: e bricka kan plockas för att vinna spelet. Målet är att få en serie brickor med matchande nummer eller siffror som följer varandra. När du försöker sätta ihop ett set gör din motståndare detsamma när du försöker bryta ditt set. Vinnande set i spelet heter följande:

  • Käk: Tre nummer i rad av samma färg
  • Pong: En uppsättning bestående av tre identiska plattor
  • Öga: Ett par identiska brickor

Mahjong -scenen i Crazy Rich Asians

I filmen tar Nick, son till en asiatisk inföding, hem Rachel Chu, hans amerikanska fästman av asiatisk amerikansk härkomst. Eleanor, hans mamma, ogillar Rachael efter att ha fått veta att Rachaels mamma flydde från Kina för att bosätta sig i Amerika. 

Eleanor och Rachel träffas i gemenskapens Mahjong -salong. Under den heta stunden full av spänning och känslor börjar de spela spelet mitt i en konversation.

Starten på spelet

Eleanor sitter i "öst" när spelet startar och får dealerns position medan Rachel sitter i "väst". Namnen på sidorna följer de primära riktningarna på en kompass och symbolik mellan Amerika och Asien. 

En tidig ledare

Eleanor uppnår sin första "Pong" -uppsättning tidigt i spelet och visar mer erfarenhet. Men innan i filmen visas publiken att Rachel är en Game Theory -expert. Som sådan kan hon planera en långsiktig strategi för att vinna spelet. 

När spelet fortskrider fortsätter Rachel och Eleanor att prata. Hon avslöjar att Nick har föreslagit för henne och var villig att lämna allt bakom sig. Samtidigt ritar Rachel det viktigaste brickan för en vinst. I en twist av händelser skulle samma bricka tippa spelet till förmån för Eleanor. Här är symboliken tydlig; Brickan representerar Nick, som är avgörande för båda damerna, och Rachel har övertaget med sig.  

Plot Twist

Även om Rachael har det vinnande brickan, viker hon sig och låter Eleanor vinna. Detta är en annan symbolisk handling. Det representerar hennes beslut att avslå Nicks förslag. Som spelteori-expert såg hon en icke-vinnande insikt om äktenskapsförslaget hade gått igenom. Om Nick gifte sig med henne skulle han förlora sin familj och mammas kärlek. Om Nick var tvungen att lämna henne på grund av Eleanor, skulle han ångra sin mamma för resten av sitt liv. Därför bestämde sig Rachel för att avslå förslaget för sitt eget bästa. 

Slutsats

Symboliken i spelet mellan Rachel och Eleanor ger djup åt scenen. Men även utan att veta hur man spelar Mahjong, scenen är fortfarande episk. Om du redan har sett filmen ger denna förklaring förhoppningsvis en bättre förståelse för vad regissörerna körde när de spelade in Mahjong -scenen.

About the author
Erik Johansson
Erik Johansson
About

Erik Johansson, en dynamisk duo av svensk kulturell rikedom och en djup kärlek till spel, står som en stadig fyr inom området för lokaliserat casinoinnehåll. Han ser till att varje spel klingar med den autentiska svenska andan.

Send email
More posts by Erik Johansson
undefined is not available in your country. Please try:
Avtäckning av Gem: Yellow Mountain Imports American Mahjong Game Set Review
2024-06-01