Är Online Mahjong ett färdighets- eller turbaserat spel?

Grundläggande strategi

2021-11-24

Liksom många klassiska spel har Mahjong hittat en plats i världen av onlinespel. Många tippare över hela världen kan njuta av ett solo- eller tävlingsspel Mahjong från sin komfortzon med några få klick. Det enkla att spela har dock inte bidragit till att avfärda frågan om Mahjong är ett skicklighets- eller turspel.

Är Online Mahjong ett färdighets- eller turbaserat spel?

Läs vidare för att lära dig mer om hur Mahjong fungerar med skicklighet och tur.

Vilka är reglerna för Mahjong?

Online Mahjong spelas av två spelare använda plattor med mönster som måste arrangeras i uppsättningar, som kan användas för att bilda grupper. Spelets syfte är att varje spelare ska ta bort alla sina brickor innan motståndaren gör det. Spelare turas om att eliminera en bricka i taget tills endast en spelare återstår med kvarvarande brickor. Den första spelaren som uppnår detta vinner spelet.

Hur fungerar Mahjong?

Grundförutsättningen bakom Mahjong är att det är ett skicklighetsspel. Varje spelare turas om att ta bort brickor från en bräda och ordna dem i set med fyra matchande brickor. Målet är att eliminera så många brickor som möjligt innan din motståndare gör det, för om du inte gör det kan de vinna spelet. Om du inte har några brickor kvar när din motståndare tar bort sin sista bricka, förlorar du.

Ändå finns det ett element av tur inblandat i Mahjong också. Vissa brickor är värda mer än andra, och vissa brickor är bättre lämpade för vissa situationer. Till exempel kan en bricka med en bild av en fisk vara mer värdefull än en annan bricka med en bild av en elefant.

Det betyder att vissa brickor är lättare att vinna än andra. Och ibland, även om du vinner, kommer du fortfarande att förlora.

Hur mycket skicklighet krävs för att spela Mahjong?

Det beror på vem du frågar. Till exempel, vissa människor tror att Mahjong är ett spel av ren slump, medan andra hävdar att det kräver avsevärd skicklighet. För att uttrycka det enkelt är svaret; Det beror på.

Flera faktorer kan påverka resultatet av ett spel Mahjong. En av dessa är antalet brickor som återstår efter varje varv. En annan faktor är vilken typ av kakel som tas bort. Slutligen är en tredje faktor en ordning i vilken brickor tas bort. Dessa tre faktorer avgör hur troligt det är att du vinner.

Det finns också olika typer av Mahjong. I traditionell Mahjong använder du en uppsättning med 108 brickor, uppdelade i 36 par identiska brickor. Men i modern Mahjong använder du ett mindre antal brickor. Dessutom använder modern Mahjong en något annorlunda poängmetod, men spelets grundläggande principer förblir desamma.

Kräver Mahjong någon strategi?

Liksom många engagerande spel kräver Mahjong strategi. Du måste veta vilka kombinationer av plattor som är bäst lämpade för speciella situationer. Spelare måste också förstå värdet av individuella brickor.

Till exempel, om du har ett par brickor som matchar ett par brickor redan på bordet, bör du försöka undvika att ta bort dessa brickor. Istället skulle det hjälpa om du fokuserade på att bli av med andra brickor.

Hur kinesisk mahjong skiljer sig från japansk mahjong
2021-12-15